torstai 30. tammikuuta 2014

Sipsejä

Jos suunnittelit ostaa viikonlopuksi perunalastuja, mietippä vielä tovi. Nämäkin on ihan helppoja tehdä itse ja paljon terveellisempiä! Tarvitset vain...

1. Perunoita. Pese ja harjaa ne juuresharjalla puhtaiksi ja siivuta ohuiksi. Nostele siivut kuppiin missä on kylmää vettä.
2. Oliiviöljyä
3. Suolaa. Itse käytin sormisuolaa, mutta tavallinen ruokasuola käy varmasti myös hyvin.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Määrä riippuu kattilankoosta. Kaikkia perunasiivuja ei kannata kumota myöskään kerralla öljyyn, vaan sellainen sopiva määrä, että lastut kypsyy tasaisesti ja niillä on tilaa "uida" öljyssä.

Ole varovainen kuuman öljyn kanssa. Lämpötila pyörii varmasti siellä 180°C:ssa. Itselläni ei ole sellaista mittaria, mutta yhtä lastua koekypsentämällä lämpötila selviää myös helposti ja herkullisesti.

Lastut nostellaan kypsinä öljystä reikäkauhalla valumaan pellille talouspaperin päälle. Suola ripotellaan tässä vaiheessa pinnalle. Jäähdytetään ja herkutellaan.

Kokeilin myös porkkanasiivuja. Erittäin hyviä olivat nekin ja taidankin kokeilla muitakin juureksia, kunhan seuraavankerran kattila läpenee.

Mukavaa viikonloppua toivottaa

Paula

3 kommenttia:

  1. Nam! En yleensä välitä sipseistä, mutta nyt alkoi tehdä mieli :)

    VastaaPoista
  2. Wautsi, on varmasti ollut hyviä, pitää joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Tästä maasta kun ei oikein tahdo löytyä hyviä sipsejä niin tässäpä voisikin olla siihen ratkaisu! =) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista