keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kaiken pystyy tekemään itse?Vihdoin viime viikolla päästiin hakemaan yläkertaan kattolistoja. Siitä sai sitten  wc:kin sisäpuolelle listat. Bloomin poutapilvi vaha pintaan. Sama käsittely siis  kuin mikä on katto paneeleissa, ovessa runkoineen ja oven peitelistoissa. Oven peitelistat  nikkaroitiin samalla kattolistojen kanssa, mutta ne höylättiin itse. Samaan höyläys urakkaan  kuului  lattialistojen höyläystä. Ehkäpä ensiviikolla on yläkertaan laminaatin asennuksen vuoro ja sitten pääsee kokeilemaan miten ne omat lattialistat asettuu sinne. Ensimmäisessä kuvassa näkyy jotenkuten wc:n ovimalli. Halusin tuollaisen maalaisromattisen nelipeilisen mallin missä kaksi peiliä on keskellä pystyssä. Ja sehän onnistuu. Lähipuuseppä toteuttaa näitä haaveita. Ja muun muassa yläkerrassa vinttitilan huonekorkeuden vuoksi standarti mittaiset ovet ei edes mahdu. Joten ainoa vaihtoehto on teettää sopiva. Ja näinhän saa vielä täyspuisen oven.Wc kalusteiden ovet on Kensapuun mallistosta Lyyra ura. Värinä vanilja. Samaa mallia mitä on jo tulevan kodinhoitohuoneen pystykaapit. Tarkkaan harkittuako? No todellakin, ihan vetimiä ja valolipan kannatinta myöten!
Ja sitten tietysti sisustus. Tähän on tultu. Vessakin sisustetaan. Kaappia pitää olla että tavaraa saa piiloon, mutta myös laskutilaa että sen voi täyttää jollain asiaan
kuuluvalla rekvisiitalla. Tässä tapauksessa pyykkipulveri on pääsyt varastosta löytyneeseen vanhaan Riihimäen lasipurkkiin. Toinen lasipurkki josta kansi on kadonnut sai kannekseen pellavakangaspalan jonka sidoin pitsi nauhalla kiinni. Ja vanhat harmaantuneet pyykkipojat pääsivät pienimpään keittiötölkkiin. Pyykkilauta muistuttaa entisaikojen pyykkäyksestä pesukoneen päällä.


 Seuraavassa muutama kuva muista käytetyistä listoista. Aivan. Ensimmäisessä se on sammalta. Kun eteisestä poistettiin edellisen remontin aikana laitettua paneelia, sen alta löytyi julkaisu kelpoista vanhaa hirsiseinää. Risteävä seinä sai pintamateriaalikseen hirsipaneelin ja suurimpiin rakosiin ikäänkuin listaksi hyvin mukautuva sammal. Hirsipaneeli käsiteltiin Teknoksen sävyttämättömällä paneelivahalla.


Yläkerran olohuone sai pari vähän jyhkeempätä listaa. Ilmeisesti vanhan heinäladon hirret oli sahattu edellisen remontin rakennustarpeiksi vintin yhteen väliseinään. Sitä vähän uusiessamme nämä saivat paremman käyttötarkoituksen feikki hirren rooliin.Aika paljon pystyy tekemään itse ja tässä pintaremontissa olen vähän tarvinnut miehen apua ;)

4 kommenttia:

 1. Wau! Ootte olleet ahkeria. Kunhan pukin pikku apurit hoitaa hommansa niin tullaan paikan päälle ihmettelemään :) t.Pirjo

  VastaaPoista
 2. :-) Kieltämättä pinnat on kokeneet muodonmuutoksen!

  VastaaPoista
 3. Ihania asioita, kivoja kuvia. Mutta, mutta, minua häiritsee lukiessa yhdyssanojen puute, esimerkiksi: katto paneeleissa - kattopaneeleissa, pitsi nauhalla - pitsinauhalla, feikki hirren - feikkihirren. Pieniä asioita, mutta tekevät lukemisesta ärstyttävää ja kirjoituksen sanoma jää ärsytyksen alle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Koetetaan opetella kirjoittamaan :) Helpompaa kynällä kuin näppiksellä!

  VastaaPoista