sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Toiveena musta kakku


Kakun valmistus on syytä aloittaa jo edellisenä päivänä. Ensin valmistetaan tietysti pohja ja annetaan sen viilentyä hyvin ennen kuin leikataan pohja kahteen osaan ja kostutetaan. Olen käyttänyt nykyään lähes joka kakussa appelsiininmehua, niin tälläkin kertaa.


Seuraavana vuorossa täyte. Lusikoin lähes kaikki pohja kappaleiden väliin. Pinnalle jätin pyöristystä varten hieman ja seuraavana päivänä vuolin vielä päällimmäisestä pohjasta reunan pyöreäksi.


                                                 

Koristelu jätetään siis seuraavaan päivään, jotta täyte kerkeää hyvin jähmettyä yön aikaan. Pinnalle kaulitsin Dr.Oetkerin sokerimassaa 375 grammaa, jonka värjäsin Wiltonin mustalla pastavärillä. Suunnileen 1 tl meni pastaväriä. Päällimmäiseksi levitin siveltimellä kimallegeeliä. Aika metallisen pinnan sain aikaiseksi. Onneksi hammas pystyi hyvin :-) Pinnalle vielä 3 liljan kaltaista kukkaa. Jos kukat olisi tohtinut tehdä sokerimassasta jo edellisenä päivänä kovettumaan, silläkin riskillä ettei massa riitä pintaan... niin kukkien terälehdet olisi voinut muotoilla vähän ilmavammin ylöspäin. Jos et ole makean ystävä en suosittele tätä!


Hyvää Isänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti