tiistai 12. marraskuuta 2013

Paperitähtiä

 Ohjelmassa askartelua. Joulukuussa koittaa joulumyyjäiset ja pikkuhiljaa valmistuu myyjäisiin jos jonkin laista. Tallasia paperitähtiä teen tänä vuonna myös itselleni. Ehkäpä ne ovat jouluaattona kuusessa. Sitä ennen voisi kehitellä jonkun mobilen tai kuten alla kukkien /kanervien koristeena ne menevät täydellisesti.

Kaikki alkaa paperista. Olen käyttänyt kirpparilta ostettua romaania. Varmuuden vuoksi koitin valita sellaisen jota ei tee mieli ruveta lukemaan ja sitä myöten ei henno askarrella hyvää kirjaa. Ostos oli täydellinen. Teos syntymä vuodeltani ja kirjan sivut sopivasti vanhuuttaa jo hieman kellertyneet. Juuri sopivaa paperia tähän jouluaskarteluun. Paperina voi käyttää vaikka sanomalehteä, lahjapaperia, askartelukartonkia, tapettia...

Seuraavaksi päätetään tähden koko. Molemmat sivut ovat yhtä pitkät. Taitetaan neliö nurkasta nurkkaan. Avataan ja taitetaan toiseen suuntaan nurkasta nurkkaan. Avataan.


Taitetaan kaksi kertaa kolmioksi taitosten mukaan ja leikataan kuvassa pystyssä olevan pitkän sivun keskelle noin puoleen väliin ylettyvä suora leikkaus. Avataan.


Taita kuvan kolme tavalla. Niin että parerista syntyy neljä sakaraa ja että sakaran molemmat puolet ovat saman suuruiset taitettuna keskiviivaan. Levitä liimaa joka sakaran toiseen kappaleeseen. Ja liitä liimaamaton liimatun päälle.


Kun olet tehnyt kaksi kappaletta kuvan neljä vasemmalla olevaa osaa. Liima ne yhteen ristikkäin taustapuolet vastakkain. Yhden tähden sakaraan voi pujottaa ripustuslenkin. Itse tein nuppineulalla reiän ja pujotin ohutta kultaista metallilankaa lenkiksi. Nopeampi tapa on ehkä käyttää lankaa/siimaa neulalla pujottaen. Kukalle koristeeksi laitettaessa voi tähden työntää pitkään puiseen grillivarras tikkuun ja vaikka liimata hieman kiinni.
Tähtisadetta tiistaihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti