perjantai 6. joulukuuta 2013

Juhlapäivä

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kahvin kera jotain kyytipoikaa. Suolaiseksi piirakaksi tein feta-kinkkupiirakkaa. Siis aivan sama kuin aijemmin leipastu feta-parsapiirakka, mutta nyt siis vaan parsan tilalla kinkku. Toimii!

Makeeksi kakuksi tein rommirusinakakun. Etsiskelin vähän uutta ohjetta, jossa täyte ei olisi kovin äkkimakkee. Ei oikein löytynyt. Joten tuli tuollainen eri reseptien summa. Oikein hyvä oli, just sellainen mitä meinasinkin.Ensin siis pohjan tekoon. Sulatetaan margariinia hieman ja lisätään sinne murustellut piparit. Painellaan kevyesti vuoan pohjalle. Annetaan jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa kun valmistetaan täyte.
Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Vaahdotetaan kuohukerma. Jonne lisätään rommirusinarahka ja fariinisokeri. Kuumennetaan liraus glögiä ja "sulatellaan" liivatelehdet sinne. Jäähdytetään hieman ja lisätään täytteeseen voimakkaasti sekoittaen. Hupsautettaan koko satsi pohjan päälle ja annetaan jähmettyä ainakin 5 tuntia.
Viimosena tehdään kiille pinnalle. Taas kuumennetaan glögiä ja lisätään liotetut liivatelehdet. Karpalot kakun pintaan ja kiille päälle. Jäähdytetään taas niin että kiille jähmettyy. Mieluusti vaikka seuraavaan päivään. Koristeeksi pinnalle käy hyvin puolukatkin. Mukavan jouluinen lopputulos!

Talvisia tunnelmia toivoopi

PaulaEi kommentteja:

Lähetä kommentti